pátek 27. března 2015

No jo, ale co ten alkohol na Taiwanu?

Evropské tradiční zábavě v podobě pití alkoholu taiwanské prostředí nijak zvlášť nesvědčí. Nicméně pokud člověk zatouží popíjet drinky s přáteli, je to možné. Nicméně pivo v hospodě či na diskotéce vyjde na 100-150NTD, koktejly kolem 200-300NTD. Náš téměř každodenní hotspot jsme našli v obchodě zvaném 7/11. 7/11 je obchod, banka, drogérka, trafika, kavárna, restaurace v jednom - dá se tam sehnat doslova cokoli. Takových typů obchodů je tady ještě několik a jsou na každém rohu. Navíc tyto obchody disponují venkovním posedem, takže ideální místo na dlouhé večery. S Martinem jsme si zvykli kupovat pivo horentní kvality značky "The Beer". Ale hlavně pokud si člověk koupí 3 kusy dostane slevu 8NTD z celkové ceny 123NTD. Což ovšem zapříčiňuje to, že z ono pověstného sloganu "jdeme na jedno", jsou tři a protože tři není dělitelné dvěma (true story), musíme se přizpůsobit a skončit na numeru 6 či 12. Pokud někdo zatouží jít poznávat nové lidi, může zamířit do klubu, kde za 400 - 700 NTD vstupné si může užívat "all you can drink". Pokud je ten někdo z Čech, nedej bože z Moravy, věz, že se to vyplatí :-). Dneska jdeme vyzkoušet ono pověstné asijské KTV (Karaoke), snad to bude stát za to, jinak to "The Beer" jistí.

Posed u 7/11 obchodu a The pivo.


 Od nejlepšího po nejhorší. 1. Ananasové pivo, 2. rýžová přísada na vaření (jen za 27NTD, 19,5%), no nekup to 3. Něco šíleného, etiketa také tvrdí rýžové cosi, ale opravdu to nejde pít (cca 50%).


Velice nekvalitní foto z klubu.


Pařba na campusu, začínající v 19:00 končící ve 21:00.


P.S. tímto článkem také zdravím Mateje Mojzeše, mého školitele, kterému pořád tvrdím, že nemám čas na práci (ono je to fakt pravda), ale veřejně zde slibuji, že začnu makat jak šroub. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat